Lahden Blues Mafia ry

Facebook - Lahden Blues Mafia Ry







Grand blues 2014

Piazza Blues 2014

Piazza Blues 2014

Pihatto Blues 2013

Grand Blues Festival 2012

Grand Blues Festival 2011

Grand Blues Festival 2011

Blues Pikkujoulut

GRAND BLUES FESTIVAL 2019

13.4. Möysän musaklubilla klo 20:00-

TAD ROBINSON BAND feat. ALEX SCHULTZ (USA)
– Sykkivää soulbluesia ja laatukitarismia

Sukupolvensa ehdottomaan huippuun kuuluva soul-blues-laulaja Tad Robinson esiintyy Suomessa yksinoikeudella vain Lahden Grand Blues Festivaalilla! Tad Robinsonin vahvuudet ovat ainutlaatuinen laulu, hieno fraseeraus, voimallinen bluesharppu, karisma ja paljon omia kappaleita. Robinsonin soulahtavan meiningin tahdissa on myös mukava tanssia.

New Yorkissa varttunut Robinson aloitti muusikonuransa 80-luvulla huuliharpistina Chicagon haastavissa bluesympyröissä. Robinson on laatinut keikoilleen ja levyilleen toimivan kaksijakoisen taktiikan – verevän bluesin ja tyylitellyn soulin. Siinä missä soul on laulajan sielukasta fiilistelyä, bluesissa on taitavaa tunnelman rakentamista ja intensiteetin kasvattamista. Ja ennen kaikkea blueseissa puhuu Robinsonin huuliharppu, joka on tehokas täsmäase.

Tad Robinson esiintyi viimeksi hyvällä menestyksellä Lahdessa vuoden 2011 Grand Bluesissa, mutta tällä kertaa mukana on miehen luottokitaristi, huippumies Alex Schultz. Schultz on soittanut monen arvostetun bluesartistin levyillä ja keikoilla aina siitä asti, kun hän muutti New Yorkista Los Angelesiin vuonna 1979. Muun muassa alkuperäisen The Twist -kappaleen säveltäjä ja esittäjä Hank Ballard, William Clarke, Rod Piazza & The Mighty Flyers, jonka riveissä Schultz soitti yli seitsemän vuotta. Sitten Schultz soitti blues-sensaatio Lester Butlerin bändissä nimeltään 13. Butlerin yllättävän kuoleman jälkeen vuonna 1998 Schultz on toiminut pääasiassa freelancerina ja soittanut lapsuuden ystävänsä Tad Robinsonin levyillä.

Tad Robinson: laulu, huuliharppu
Alex Schultz: kitara
Jaska Prepula: basso
Mikko Peltola: rummut

PEPE AHLQVIST H.A.R.P.
Suomibluesin taiturin rouheaa kähinää

Kansanvälisesti arvostettu suomibluesin jättiläinen Pepe Ahlqvist ja kokoonpano H.A.R.P. julkaisee festivaalilla live-levynsä: Live at Mössö! Se äänitettiin vanhalla Mössöllä Möysässä vuonna 2016. Laulaja-huuliharpisti-kitaristi Ahlqvistin johtama H.A.R.P. kuuluu suomibluesin merkittävimpiin orkestereihin.

Bändi ampaisi suosioon 1980-luvun lopulla. Albumeja kasattiin viisi. Ahlqvistin kokoelmalevyn ja laajan kiertueen elävöittämänä H.A.R.P. nousi taas ajankohtaiseksi kolme vuotta sitten. Pepe oli aloittanut uransa jo 60–70-lukujen vaihteessa keikkailemalla koulubileissä Lahti–Nastola-akselilla. 1970-luvun puolivälissä alkoi yhteistyö Chicago Overcoatin kanssa legendaarisen Love Recordsin suojissa.

Pepen tärkeistä bändeistä, The Rolling Tumbleweed lopetti toimintansa vuonna 2003, mutta vuonna 2002 perustettu SF BLUES (Suomi-Finland Blues) yhdessä Heikki. Silvennoisen kanssa jatkaa tulevaisuudessa esiintymisiä ja levytyksiä. Pepe Ahlqvist sai elämäntyöpalkinnon Finnish Blues Awards -tapahtumassa Helsingissä vuonna 2017.

Pepe Ahlqvist: laulu, huuliharppu, kitara
Timo Pratskin: kosketinsoittimet
Jarmo Nikku: kitara, laulu
Harri Rantanen: basso, laulu
Harry Ala-Kojola: rummut

JO’ BUDDY & DOWN HOME KING III feat. NIEMINEN
Rootsin ydinmehua uniikeilla mausteilla

KJo’ Buddy (Jussi Raulamo) on laulaja, kitaristi, bändinjohtaja, lauluntekijä ja yksi suomalaisen bluesin keskeisistä pelureista. Tämä uniikki artisti ja omaperäinen kitaristi on omistanut elämänsä afroamerikkalaiselle rytmimusiikille. Jo’ Buddy on yhtä lailla kotonaan soittaessaan kadunkulmassa, isoilla kansainvälisillä areenoilla tai matkatessaan pitkin Amerikan mannerta.

Festivaaleilla julkistetaan Aviador Kustannuksen julkaisemana lahtelaisen Maija Joutjärven kirjoittama kirja "Jo' Buddyn laulumaat". Kirja kertoo Jo’ Buddyn, Joutjärven ja valokuvaaja Juha Tanhuan matkasta Yhdysvaltoihin artistin laulumaille, jonka aikana Jo’ Buddy kertoi elämästään.

Jo' Buddy edustaa Suomea Portugalin Azoreilla järjestettävissä bluesin EM-kisoissa eli European Blues Challenge -tapahtumassa 4.–6.4.2019. Seuraavana viikonloppuna Jo' Buddy esiintyy Lahden festivaalilla saman kokoonpanon kanssa, joten tämä trio on varmasti viritetty!

Jo´ Buddy laulu, kitara
Sami Nieminen, urut
Down Home King III, rummut



GRAND BLUES FESTIVAL 2018
Lauantaina 14.4. klo 20 Möysän Musaklubi (Lahti, Hämeenkatu 16)

Liput: ennakkoon 28,- Mössön Rokkibaarista, Tiketti.fi 30,50 ja ovelta 30,-

Palkittua bluesosaamista vankalla otteella:
Erja Lyytinen

Erja Lyytinen on yksi suomalaisen musiikkikentän mielenkiintoisimmista vientitähdistä ja yksi Suomen arvostetuimmista naisartisteista. Useasti esimerkiksi brittiläisissä medioissa palkittu "bluesin slidekuningatar" uudistaa ja rikkoo rajoja bluesmusiikin taitavana esittäjänä ja tekijänä.

Syksyn 2017 aikana MTV3:n Tähdet, tähdet -ohjelmassa Lyytinen tuli tutuksi myös suurelle suomalaiselle televisioyleisölle. Kuten musiikkialan vahva vaikuttaja Juhani Merimaa ohjelmassa totesi: Erja Lyytinen on huippulahjakas, sen kaikki alalla olevat tietävät, mutta nyt se tulee koko kansan tietoon. Tähdet, Tähdet -menestys kuitenkin kalpenee Lyytisen viime marraskuussa saamalle kunnianosoitukselle. Hänet palkittiin European Blues Awardseissa parhaana kitaristina. Palkinto on merkittävä, sillä se on isoin blues-palkinto Yhdysvaltain ulkopuolella ja sitä on jaettu 37 vuotta.

Lyytinen häikäisee kitaristitaidoillaan eikä hänen pehmeä lauluäänensä jätä ketään kylmäksi. Hänen cv:stään löytyy myös kunnioitettava määrä musiikkiopintoja ja kruununa maisteritutkinto Sibelius-Akatemiasta, jossa hän oli ensimmäinen sähkökitaraa pääaineenaan opiskellut nainen. Hän julkaisi ensimmäisen oman levynsä vuonna 2002. Levyjä on kertynyt jo useita. Finnish Blues Awards valitsi Erja Lyytisen vuoden artistiksi vuonna 2015. Brittiläisen Blues Matters -lehden kriitikkoäänestyksessä 2015 hänet valittiin vuoden sooloartistiksi ja levy Live in London vuoden parhaaksi albumiksi.

Lyytinen "löydettiin" kuitenkin Suomesta. Hänen kuvansa oli helsinkiläisen konserttitalon esitteen kannessa vuonna 2005, kun saksalainen Thomas Ruf etsi uusia kykyjä levymerkilleen. Ruf on nostanut useammankin blues-naisartistin esiin Euroopassa. Rufin Blues Caravan -kiertueen saapuessa Suomeen Lyytinen pääsi lavalle Helsingissä, ja Ruf oli katsomassa esitystä. Lahdessa Grand Blues Festivalilla Lahden bluesmafiosot järjestivät pikaisesti Lyytisen bändille koe-esiintymisen. Sen jälkeen asiat etenivät vauhdilla. Erja solmi levysopimuksen Ruf Recordsin kanssa, ja hän lähti kiertueelle. Nykyään hän vetää 70 prosenttia keikoistaan ulkomailla. Musiikinteon rinnalla Lyytinen pyörittää nykyisin omaa Tuohi Records -levy-yhtiötä. Lyytisen toinen yritys Bluesland Productions toimii tapahtumatuottajana.

Erja Lyytinen – laulu ja kitara
Kasperi Kallio – koskettimet
Tatu Back – basso
Iiro Laitinen - rummut

Chicago-bluesia ja huuliharpun havinaa:
Aki Kumar & Rockin’ Johnny Burgin

Kovassa nosteessa oleva bluesharpisti Aki Kumar on noussut sensaatiomaisen lyhyessä ajassa yhdeksi Los Angelesin bluesyhteisön keskeisistä nuoremman polven soittajista. Kumarin soitto ja laulu perustuvat Chicago-bluesiin omaa ilmettä tietenkään unohtamatta. Kumarista Chicago-blues on suuri arvoitus. Se nappaa kuulijan nopeasti tunteen tasolla ja puristaa sydämestä.

Kitaristi–laulaja Rockin’ Johnny Burgin sai kulttimaineen Chicagossa 1990-luvulla. Onnistuneiden klubikeikkojen ansiosta hän sai levytyssopimuksen tuloksena kaksi loistavaa albumia. Sitten hän häipyi, eikä hänestä kuultu mitään kymmeneen vuoteen. Tämä oli omiaan lisäämään mystiikkaa artistin ympärillä. Mies palasi vuonna 2009 ja on sen jälkeen levyttänyt ja tehnyt keikkoja ahkerasti.

Aki Kumar – huuliharppu ja laulu
Rockin’ Johnny Burgin – kitara ja laulu
Jaska Prepula – basso
Mikko Peltola - rummut


Vanhan tyylin uudet mestarit:
Konstantin Kovalev & Firebugs

Vuonna 1992 Petroskoissa syntynyt kitaristi-laulaja Konstantin Kovalev löysi bluesin salat opiskellessaan jazz-kitaransoittoa Moskovassa. Steve Vain kitarajongleeraukset vaihtuivat vanhan koulukunnan Chicago-miehiin. Kovalev muutti Suomeen vuonna 2012.

Hän kulkeutui heti ensimmäisenä opiskelusyksynään helsinkiläiseen baariin bluesjameihin ja pian hänellä oli orkesteri. Viisi vuotta kasassa ollut Firebugs soittaa 1940–1960-luvun tyylillä rhythm’n’bluesia, bluesia ja soulia, ja esikoislevy on tekeillä. Nykyisin Kovalev soittaa myös Helge Tallqvist & Loose Screws -yhtyeessä, mutta päätoimi on edelleen Firebugs.

Konsta Kovalev – laulu ja kitara
Harri Taittonen – koskettimet
Mitja Tuurala – basso
Tyko Haapala - rummut



GRAND BLUES FESTIVAL 2014
Lahden Seurahuoneella 12.4.2014

Ruthie Foster
Pääesiintyjänä ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva urbaanin bluesin kuningatar Ruthie Foster. Meriiteissä löytyy mm. useita Grammy-ehdokkuuksia, Blues Female Artist of the Year 2013 sekä Blues Music Award -palkintoja vuosilta 2010–2012. Ruthien rajoja rikkova tyyli on tuonut paljon uusia diggareita bluesin pariin ja hänen tuotantoonsa kannattaa tutustua, vaikka blues ei olisikaan maailman tärkein asia.

Alvin Youngblood Hart
"Muusikkojen muusikkona" tunnetun amerikkalaisen Alvin Youngblood Hartin vierailua on myös odotettu hartaasti. Luvassa monisärmäisiä sinisäveliä, joita ovat ylistäneet kaikki Bob Dylanista Eric Claptoniin.

Kathmandu Blues Band
Kotimaista kuninkuusluokkaa edustaa Kathmandu Blues Band. Verevää, viihdyttävää ja rivakkaa bluesia laidasta laitaan. Monissa liemissä keitetty kokoonpano hoitaa hommansa pilke silmäkulmassa ja lavalla ei seisoskella turhan panttina.

Million Dollar Tones
Vauhdikasta rock’n’rollia ja rhythm & bluesia roimalla asenteella. Tämän ison kokoonpanon ohjelmisto koostuu 50-luvun klassikoista ja omista sävellyksistä. Yhtyeen jäsenet tulevat Riihimäeltä ja Helsingistä. Luvassa energistä bilemeininkiä.

Pekka Airos
Lahtelainen bluestrubaduuri Pekka Airos luo "sinistä sisäänheittotunnelmaa" varsin laaja-alaisesti ja bluesin perinteistä ammentaen. Komeat coverit ja tyylikäs oma tuotanto starttaa illan mukavasti käyntiin.

Liput 25 €, ennakkomyynti Lahden Seurahuone ja Keskusmusiikki,
Hämeenkatu 23 (Veskun kulma)
Blues Mafian jäsenille (vain ovelta) 15 €
ESS-kestotilaajan etulippu 20 €, ennakkomyyntinä vain Keskusmusiikista
S-etukortilla 22 €, ennakkomyyntinä vain Lahden Seurahuoneelta

Seuraa tilannetta vaikkapa Facebookissamme.

Lataa lehdistötiedote tästä (doc) »



Piazza Blues kiittää!

Iso kiitos kaikille mukana olleille - ihanalle yleisölle ja loistaville artisteille. Piazzan suosio yllätti kaikki. Parhaimmillaan meno oli suorastaan hurmoksellista bailaamista kuumien rytmien tahdissa. Ja toisessa ääripäässä yleisö oli hiljaa kuin körttikirkossa - vaikka tupa oli täynnä - ja seurasi lumoutuneena virtuoosimaista instrumenttien hallintaa. Tämä oli niin hienoa ja rohkaisevaa, että melkoisella varmuudella uskallamme luvata tapahtumalle jatkoa.



Lahden Seurahuoneen Piazzalla
PIAZZA BLUES 2014

24.01.
UPLIFTERS: Jo'Buddy, Tommi Laine & Down Home King III
HAUKI BLUES BAND & Jonas Metsäkylä

14.02.
LITTLE WILLIE & NIGHT TRAIN
PAAVO PESONEN

07.03.
OLLI HAAVISTO & TIMO KÄMÄRÄINEN

Vapaa pääsy, Show Time klo 21.00

Lataa lehdistötiedote tästä (doc) »




Lahden blues mafia esittää:
Bobby Radcliff (USA)

to 1.11.2012 Club Chicago
Lahti, Vesijärvenkatu 11, Vapaudenkadun kulma
Ovet auki klo 18, showtime 21:30
Liput 8 euroa (jäsenet 5 euroa) ovelta, ei ennakkomyyntiä
Tule ajoissa paikalle, klubi on pieni ja paikkoja on rajoitetusti.

Newyorkilaiskitaristi ja laulaja Bobby Radcliff on viime vuosina onnistunut pysyttelemään piilossa suurelta julkisuudelta ja keikkaillut harvakseltaan kotiseutujensa ulkopuolella. Niinpä hän onkin hyvin mielenkiintoinen vieras myös täällä Lahdessa. Radcliff tunnetaan erityisesti Chicagon West Side –tyylin mestarina ja hän onkin perehtynyt tuohon Chicagobluesin soulimpaan tyyliin legendaarisen Magic Samin opastuksella. Radcliff lähti nuorena poikana Chicagoon etsimään idoliaan ja yllätyksekseen löysikin Magic Samin sairaalasta toipumassa lievästä aivoinfarktista. Magic Samin opastuksella Radcliff kehitti oman tunteikkaan soitto- ja laulutyylinsä, joka perustuu selkeään ja ytimekkääseen ilmaisuun.

Radcliff on julkaissut vuosikymmenten kuluessa useita erinomaisia levyjä, muun muassa arvostetulle Black Top Records –bluesyhtiölle. Hän on myös työskennellyt muun muassa Roomful of Blues –kitaristi Ronnie Earlin, huuliharppuvirtuoosi Mark Hummelin sekä Muddy Watersin luottokitaristi Bob Margolinin kanssa. Suomessa Radcliff esiintyy nyt toista kertaa mukanaan pohjoismainen all-star –kokoonpano.

Bobby Radcliff (US) – voc, gtr
Jonne Kulluvaara – gtr
Magnus Lanshammar (SWE) – bass
Mikko Peltola – drs



Lue Markku Ahon (Blues Finland 4.4.2012) erinomainen raportti Grand Blues Festival 2012 -tapahtumasta täältä >>



Legendaarinen Grand Blues 2012 -festivaali tarjoilee jälleen korkeatasoisen kattauksen rytmimusiikin helmiä USA:sta ja kotikentältä Sokos Hotel Lahden Seurahuoneella lauantaina 31.3.2012 klo 20-03. Tuttuun tyyliin käytössämme on koko Seurahuone. Päälavan ohella esiintyjistä voi nauttia Night-yökerhossa sekä Memphis-baarissa - koko ajan soi ja tapahtuu. Grand Blues -festareilla ei turhaan synkistellä, vaan se on iloinen ja kevään tärkein tapahtuma kaikille rytmimusiikin ystäville - olitpa sitten bluesdiggari tai et.

Tervetuloa!



Taitoa ja loistavaa esiintymiskykyä:
Eden Brent (USA)

Palkittu ja ylistetty "Miss Boogaloo" antaa pianolle ennennäkemätöntä kyytiä ja laulaa niin, että niskavillat nousevat pystyyn. Eden Brent on hyvin eloisa ja välittömän häpeämätön ja sopivan hullu tyyppi, joka tekee juuri niin kuin itse tahtoo. Kuin rokkistara blues-asenteella. Kainous on tästä leidistä kaukana!

Sähikäinen soittaa pianoa sellaisella mestarillisella otteella, että oksat pois. Eden Brent tulee Mississippin deltalta, missä blues on syntynyt. Hän aloitti pianonsoiton opiskelun jo nuorena, mutta hänen uransa merkittävin käännekohta tapahtui tytön tutustuessa boogiepianisti Boogaloo Amesiin. Nuoren valkoisen tytön ja ikääntyneen mustan miehen välille muodostui ystävyyssuhde, joka kesti vanhan mestarin kuolemaan asti. Boogaloo Ames opetti nuorelle perinteenjatkajalle kaikki soittoniksinsä ja kaksikon hulppeiden yhteisesitysten myötä Eden Brentiä alettiin kotikonnuilla kutsua Little Boogalooksi.

Voitettuaan Blues Music Foundationin International Blues Challenge -kilpailun vuonna 2006 Brentin ura on ollut pelkkää nousukiitoa. Hänestä on tullut rootsmusiikkifestivaalien suursuosikki ympäri maapalloa. Hänen lauluääntänsä on luonnehdittu viskinpolttamaksi ja hyvin eletyksi. Jotkut sanovat, että Bessie Smith kohtaa Janis Joplinin asenteen. Toiset ovat verranneet häntä Dinah Washingtoniin, Sarah Vaughanin ja Norah Jonesiin.

Vertailuista viis, Eden Brent on oma itsensä ja hänen oma mestarillinen tyylinsä yhdistää blues, jazz, soul, gospel ja pop herättävät huomiota aina Hollolasta Hong Kongiin, Asikkalasta Austiniin ja Nastolasta Nagasakiin. Aivan sama esiintyykö Eden Brent yksin vai bändin johtajana, esiintymiset ovat aina tuoreita ja spontaaneja. Hän osaa ottaa yleisönsä mestarillisella tavalla. Brentin monipuolista ohjelmistosta löytyy niin nopeita boogieita, balladeja, keskitempoisia shuffleja, hitaita blueseja ja souleja ja jopa vähän komediaa tai ainakin hauskan hassuja humoristisia kappeleita.

Tämä loistava viihdyttäjä on myös kovatasoinen levyttävä artisti, jolta on julkaistu kolme mainiota albumia.

Eden Brent - laulu, piano



Totaalista juurihoitoa modernilla otteella:
Nathan James Trio & Billy Watson (USA)

Jo aiemmin Suomessa pariinkin otteeseen sooloesiintyjänä vieraillut kitaristi-laulaja Nathan James on vuorostaan International Blues Challenge voittaja vuosimallia 2007. Hän kuuluu Etelä-Kalifornian bluesaateliin. Muiden muassa Kim Wilsonin ja James Harmanin luottokitaristina tunnettua Jamesia ylistetään yhdeksi perinnebluesin todellisista osaajista. Hän on myös yksi monipuolisimmista tämän päivän kitaristeista ja hallitsee suvereenisti kyseisen bluesinstrumentin monitahoisen tyylikirjon.

”Yhdenmiehen orkesterina” Jamesin blues on juurevaa peruskamaa, mutta soittimet ovat erikoisia, koska hän on rakentanut ne itse. Kitaroiden kaulat on kiinnitetty pyykkilautoihin, ja toisen kaulana on kirveenvarsi. Lisäksi James soittaa huuliharppua ja tömistää jaloillaan matkalaukun ympärille rakennettua rumpusettiä. Lopputulos kuulostaa varsin hauskalta.

Tällä kertaa Nathan James esittelee sähköisen triokokoonpanonsa, jossa erikoisvieraana on huuliharpisti-laulaja Billy Watson. On vaarana, että Billy Watson varastaa koko shown, jos niin annetaan tapahtua. Watsonilla on huumori vahvasti mukana kaikessa, mitä hän tekee. Hän on myös huuliharpistina ja laulajana todella vakuuttava. Taatusti Nathanin ja Billyn keikkasetin jälkeen kukaan ei enää ihmettele, Billy kuka? Yhtye on saanut valmiiksi esikoislevynsä.

Nathan James - kitarat, laulu
Billy Watson - huuliharppu, laulu
Troy Sandow - basso, huuliharppu ja laulu
Marty Dodson - rummut, laulu



Rouheaa ja rakastettavan raivokasta perinnebluesia:
Black River Bluesman & Bad Mood Hudson

Suomalaisen vaihtoehtobluesin lipunkantajiin kuuluva Jukka ”Black River Bluesman” Juhola on aina kulkenut omia polkujaan välittämättä musiikin valtavirroista. Polut ovat vieneet esiintymään esimerkiksi Usahan, Brasiliaan, Nepaliin ja useisiin Euroopan maihin.

Mustiolaisen (ruots. Svartå = engl. Black River). Juholan blues ei ole koskaan ollut turhan kaavoihin kangistunutta, eikä häntä ole kahdentoista tahdin perussointukierto kiehtonut. Hänen tyylinsä on primitiivinen ja hypnoottisen simppeleiden riffien varaan rakentuva likainen blues. Omat kappaleet ovat harvinaisen tylyjä, raivokkaita ja laimentamattoman juurimehun kastelemia kouraisuja elämän kitkerimmistä tunnoista, suorastaan alkukantaista mouruamista, hikeä ja voodoota. Jos Black Sabbath soittaisi bluesia, yhtye ehkä kuulostaisi tällaiselta. Varsinkin, jos sekaan heitetään vähän Jim Morrisonia ja Tom Waitsia. Sitten vielä vähän hämmennetään keitosta punkilla.

BRB ja rumpali Antti ”Bad Mood Hudson” Huttunen saavat primitiivisellä sikarilaatikkokitaralla ja rummuilla aikaiseksi melkoisen meiningin. Juhola soittaakin nykyisin käsin valmistettuja sikarilaatikkokitaroita. Niistä erikoisin on kaksikaulainen baritonistereokitara, joka mahdollistaa kitaran ja basson samanaikaisen soiton.

Black River Bluesman - laulu, kitarat
Bad Mood Hudson - rummut, taustalaulu



Oivaltavaa, melodista ja rullaavaa Amerikan-perintöä:
Lena & The Slide Brothers

Lena & The Slide Brothers on uusi tulokas maamme rootsmusiikkiyhtyeiden joukossa. Kuitenkin sen jäsenet ovat olleet mukana jo vuosikaudet toinen toistaan enemmän kunnioitusta herättävissä yhteyksissä, mm. yhtyeen toinen kitaristi Lefty Leppäsen toinen kokoonpano Micke & Lefty feat. Chef menestyi sangen hyvin v. 2012 International Blues Challenge -kilpailussa Memphisissä.

Slide Brothers on yhdistellyt sujuvasti amerikkalaisia musiikillisia vaikutteita, joihin kuuluvat mm. blues, country, soul, gospel, bluegrass ja rock'n'roll. Yhtyeen debyyttilevy on ilmestyi vuonna 2010 ja uusi levy on suunnitteilla. Nimensä mukaisesti bändi esittelee myös runsaasti mehevää slidekitarointia.

Pääkaupunkiseudulta tulevan bändin riveissä on soittajia, jotka osaavat myös laulaa. Pääosia näyttelevät Lena Lindroosin verevät laulutulkinnat, "veljesten" monipuolinen ja runsas iloittelu kielisoitinten parissa sekä yhtyeen käytössä oleva laaja rytminen paletti. Oman materiaalin, joka sisältää tarttuvia melodioita sekä rapeita riffejä, lisänä kuullaan keikoilla versioita tarkoin valituista lainakappaleista.

Lena Lindroos - laulu, basso
Matti Kettunen - kitarat, mandoliini, banjo, taustalaulu
Ville ”Lefty” Leppänen - kitarat, mandoliini, banjo, huuliharppu, taustalaulu
Jupe Litmanen - rummut



Hytkyvän hyvää rockabillyä:
Tailshakers

Tail Shakers on nuorekas täynnä räjähdysvoimaa oleva rockabilly bändi Lahdesta. Viime kesänä oman kylän pojat loksauttivat brittidiggareiden leuat auki. Nyt on Seurahuoneen vuoro – ja homman nimi on Rockabilly Shakes.

Vuonna 2007 perustetun ja 2010 debyyttialbuminsa julkaisseen yhtyeen suurimmat musiikilliset vaikutteet ovat lähtöisin 50-luvun rivimuusikoilta sekä omasta elämäntyylistä. Roni Lepän tummanpuhutteleva ääni tuo vaihtelevaa syvyyttä niin cover-biiseihin kuin omaankin tuotantoon. Tästä syntyy oiva yhdistelmä 50-luvun rockabillyä omilla mausteilla ja soundeilla.

Roni Leppä - laulu, kitara
Jussi Jokinen - soolokitara
Jari Kallio - basso
Simo Näveri - rummut

Lataa Grand Blues -esite tästä >>



Lue täältä Grand Blues tapahtumat 2011 >>